Sailor’s paradise


Fiskardo

After our abundant breakfast in Yiannis’ taverna and some chill time on our terrace we hit the road to Fiskardo, sailor’s paradise. We easily filled our day with shopping, eating marvellous simple food accompanied by a Greek beer or Kefalonian wine, and strolling along the waterside. Surprised how much time you can spend in a small town when you are enjoying yourself.

Hoe zalig is wakker worden, naar je terrasje slaapdronken strompelen en het fantastische zicht langzaam op je laten inwerken. Ik ruil graag mijn dagelijkse ochtendkoffie in voor dit. De temperatuur is zacht hier in het Noorden van Kefalonia. Alles is voorhanden in het huisje, je kan hier ook koken als je wil maar wij gingen voor het ontbijt maar al te graag naar de taverne van Yiannis waar je voor een klein prijsje een volledig ontbijtmenu voorgeschoteld krijgt met hardgekookte eitjes, heerlijke tomaten (die vind je bij ons nooit zo lekker), sapje, koffie, zelfgebakken brood (uit de houtoven) en zelfs de plaatselijke zoete sesamrepen. Dit alles met de glimlach geserveerd. We delen het ontbijt met een sympathiek paar uit Duitsland die aan het island hoppen zijn. De sfeer van deze plaats zorgt gewoon voor een ongedwongen sfeer en leuke contacten.

Het internet werkt hier bovendien super. Ideaal als je mails wil tsjekken of even wil connecteren met vrienden. Al snel is het middag en krijgen we zomaar een heerlijk broodje met feta en olijfolie voorgeschoteld door Yiannis. Puur, simpel en perfect.

Nog even genieten op ons terras en dan de auto in richting Fiskardo, het haventje in het uiterste Noorden van Kefalonia. We parkeren onze auto aan de rand want gelukkig bannen ze de auto’s uit dit lieflijke dorpje.

Fiskardo is één van de  mooiste dorpjes van Kefalonia, lees ik, en daar je kan je alleen maar mee instemmen, zelfs al hebben we nog niet zoveel ontdekt hier op dit eiland. Het is allemaal fotografisch zo mooi, leuke winkeltjes met zonnige kledij en Griekse specialiteiten. De verschillende restaurantjes strijden om de prijs voor het perfecte terras met kleurige, comfortabele zeteltjes vlak aan de waterlijn waar boten in alle maten en categorieën aangemeerd liggen, al dan niet inclusief zonnende mensen. Een hard leven is het, beslissen welk aperitiefje te kiezen en in welke Griekse tapa we het meest zin in hebben…

We beslissen ook ’s avonds in Fiskardo te blijven en te dineren. De zeilers hebben zich al dan niet omgekleed voor het avondeten. Wel of niet chic, er hangt een gezellige, nonchalante sfeer. Iedereen voelt zich hier goed. Obers lachen je vriendelijk toe als je hen passeert maar dringen zich niet op. We zwichten uiteindelijk voor het menu dat ons het meest aantrekt. We gaan voor de octopus en we zijn niet teleurgesteld. We krijgen van ober en local George ook een betere kijk op het leven en werken op een toeristisch eiland. Redelijk surreëel om op deze zonnige plaats de crisis te bespreken maar het is enkel verrijkend om ideeën en opinies uit te wisselen. Het eten is lekker en het lijkt wel of we op de mooiste plek zitten om de bezoekers gade te slaan.

Als we naar huis rijden kleurt de hemel weer zo mooi in onze lievelingskleuren dat we gewoon moeten stoppen voor een fotomoment. Thuis zien we de mooie kleuren nog net voor het de beurt is aan de vele sterren om de hemel te veroveren. Wat een mooie dag.

www.elizawashere.be

Aloni Cottages – Kefalonia

@Aloni Cottages

Yiannis and his fresh homemade bread

Fiskardo – Kefalonia

Useful for the many sailors!

We love those temperatures…

Waiter George of restaurant Alexis presents a Kefalonian wine

Stuffed grilled octopus

Short stop to capture the moment

Last shot of the day @Aloni Cottages

By | 2013-07-04T13:28:02+00:00 July 4th, 2013|Green|