Greek paradise in the Ionian Sea


This week we are going to blog in Dutch as we are in Kefalonia for the Belgian touroperator ‘Eliza was here’. After smooth travel with an excelllent flight and a friendly Transavia crew, our cute red rental car was waiting for us to drive to the North where a warm genuine welcome and great food was awaiting us. Happy to be here in Aloni Cottages in Kefalonia.

Leuk zo’n glimlach als je op het vliegtuig stapt en een kapitein die je vanuit de cockpit op de hoogte houdt over de mooie plaatsen waar we over vliegen op onze vlucht van Amsterdam naar Argostoli, wanneer je best es uit het raampje piept voor een schitterend zicht. Vliegen met Transavia doet me denken aan vliegen met de Amerikaanse Southwest Airlines, diezelfde enthousiaste benadering van de klanten, dat maakt de vliegervaring des te mooier.

Bij aankomst in Argostoli stond het team van Mercury Car Rental service al klaar om ons verder te helpen. We kregen een rood klein superschattig wagentje om het eiland te verkennen. Nadat we de toeristische sites in de buurt van de luchthaven achter ons gelaten hadden was het genieten van schitterende zeezichten, het landschap met cipressen en olijfbomen en berggeitjes die ons vanboven hun sikje nieuwsgierig aankijken. Onze vriendin Eliza voorzag een routebeschrijving, nog eens ouderwets gezellig zo zonder GPS je weg vinden, wat natuurlijk ervoor zorgde dat we soms eens de verkeerde weg namen, voornamelijk omdat ik zo aan het genieten was van het mooie decor.

Tussen Myrtos en Assos was het tijd om eens een pauze in te lassen aan een plaatselijke bar. Een timide ober met een lieve lach kwam oms de kaart brengen. Tijd voor Tzatziki en wijn, een Griekse salade en het fantastische uitzicht kregen we er gratis bovenop.

De zoon des huizes zwaaide ons vriendelijk tegemoet bij aankomst. Het is etenstijd dus werden we vriendelijk verzocht aan te schuiven in de taverne terwijl de hemel zachtjes roze en blauw kleurde. De padre familias- zoals hij zichzelf noemt- Yiannis toonde ons de houtoven waar we het avondmenu in tajines konden aanschouwen en uitkiezen. Lokale, organische specialiteiten, lekker! Ik genoot van mijn courgettetaart maar ook vleeseters zijn hier koning te rijk met lekkere dingen zoals kip met citroen of geit met oregano. 

Na het eten toonde Yiannis ons onze thuis voor een week, op een boogscheut van de taverne. Paradijs. Met drie dikke kussen nam onze nieuwe beste vriend afscheid van ons. We genoten nog even na op ons terras met als enige bron van licht een stralende sterrenhemel.

We hebben zoveel zin in deze week Kefalonia… 

www.elizawashere.be

I could eat this every day…

By | 2013-07-03T12:11:21+00:00 July 3rd, 2013|Green|