An afternoon in Assos


It is crazy how quickly you adapt to these warm temperatures. Finally real summer feeling, here in Kefalonia. Today we went to Assos, a small quiet harbour town 30 minutes drive from Aloni Cottages.

We zijn al helemaal gewoon aan de zalige temperaturen hier. Koffie drinken op het terras en daarna voor een volledig ontbijt naar de tavern van Yiannis. Onze Duitse vrienden zijn er ook voor het ontbijt, net voor ze naar het eiland Zakynthos afreizen. Het is dus dubbel gezellig.

Na het ontbijt is het heerlijk rustig op het domein van de Aloni Cottages dus hebben we het rijk voor ons alleen, ideaal moment om het zwembad eens uit te proberen onder de warme zon, zalig. Nog even drogen terwijl we genieten van het uitzicht en dan op weg naar Assos, ook weer niet te ver van Tzamarelata waar de Aloni Cottages zich bevinden.

Het is een zalige rit naar Assos met schitterende zichten op het haventje beneden in het dal. Eens aangekomen vertelt onze maag dat het tijd was om iets te eten. Kiezen was snel gebeurd; Griekse salade en mezze; puur natuur en typisch van hier. Het kan niet verkeren.

Deze keer willen we toch ook een beetje bewegen. De wandeling naar het hoger gelegen vervallen fort is ideaal. Hoe hoger je klimt hoe mooier de zichten op de baai, de zeilboten en catamarans die aan en afvaren, de prachtige majestueuze kalksteenrotsen…

Een aanrader, zeker bij het vallen van de avond want je moet toch wel een beetje klimmen, wel op een mooi aangelegd pad en met vele bankjes om te genieten van het zicht en/of uit te rusten.

Het Venetiaans fort op zich stelt niet zoveel voor, het is een ruïne maar dat heeft ook zo zijn charme. Het werd ooit gebouwd om Kefalonia te beschermen tegen de Turken en piraten, met een ietsje verbeelding kan je je daar al heel wat bij voorstellen. 

Deze avond lijkt het ons fijn om eens in onze ‘thuis’ te dineren dus kopen we in het lokale winkeltje eenvoudige Griekse specialiteiten en maken we er een klein festijntje van op ons terrasje, vergezeld van alweer een stralende sterrenhemel. 

www.elizawashere.be

My favourite waste basket

By | 2013-07-05T23:10:00+00:00 July 5th, 2013|Green|